ESG bidrager til at udvikle idrætten

Tasiilaq

17. oktober 2016


Søndag d. 9. oktober rejste Grønlands Idrætsforbund (GIF) og Elite Sport Greenland (ESG) til Tasiilaq med et ønske om at skabe idrætsaktiviteter for alle – hvilket varede en ca. en uge frem til lørdag d. 15. oktober.

Der er derfor blevet afholdt fællesløb og løbetræning, mange forskellige aktiviteter med holdsport og træning for alle aldersgrupper samt mini-OL for børn og unge. Til sidstnævnte modtog deltagerne – efter et hårdt, afsluttende løb – medaljer for deres deltagelse, engagement og gennemførelse.

img_5686

Når der skal sættes fokus på udviklingen af idrætsaktiviteter, er det vigtigt, at der tænkes langsigtet og på fremtidens muligheder. Derfor har GIF afholdt frivillighedskursus og træneruddannelse for byens engagerede borgere og ildsjæle, mens Michael Kleist fra badmintonforbundet har afholdt certificeringskurser for idrætslærere og –faglige i ”Shuttle Time”, der er et idrætsfagligt forløb i badminton målrettet skoleundervisning. På denne måde ”efterlades” der viden og kompetence – og netværksmuligheder – som kan støtte om den fortsatte udvikling. Deltagerne til kurserne har desuden  modtaget tøj fra GIF, mens der i forbindelse med træning og kamp også er blevet givet tøj for fairplay til byens børn og unge.

Johanne Jonathansen fra ældreidræt i Sisimiut (Eqartoq Sisimiut) har ligeledes været med i Tasiilaq, hvor hun har samarbejdet med GIF om nye aktiviteter for byens ældre – og at demonstrere øvelser og træning samt bidrage til udviklingen af ældreidræt på østkysten.

 

Der har været rigtig mange deltagere i løbet af dagene. Tidligt på ugen var folkeskolens børn og unge forbi til idrætsaktiviteter og sportsligt leg og spil med ca. 300 deltagere fordelt på tre hold. Derudover har der løbende været rigtig mange børn og unge forbi om dagen, mens mange voksne har deltaget i trænings- og kampaktiviteter om eftermiddagen og aftenen.

Sidst på ugen har GIF og ESG sat tid af til byens etablerede klubber og foreninger – og potentielle nye – hvor der bl.a. har været mulighed for at søge råd og vejledning i opstart og drift af en klubber eller forening.

 

Søndag d. 16. oktober kl. 16.00 var Tupaarnaq, Michael og Johanne i KNR-radio, hvor der blev fortalt om turen til Tasiilaq, hensigten med den og udbyttet af den.

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.