Mindfullness

MINDFULNESS ER ET REDSKAB TIL AT VÆRE FULDT UD TIL STEDE I DEN AKTUELLE OPGAVE, SÅ DU KAN PERFORME OPTIMALT.

Træning af opmærksomheden er en central del af mentaltræningen for en eliteatlet. Mindfulness er et redskab til at skærpe sin opmærksomhed og fokusere på det aktuelle øjeblik.  

Team Danmark har udviklet en række mindfulness-øvelser, der er relevante for atleter. Øvelserne er af forskellig karakter fra træning af åndedrættet til performance-specifikke visualiseringer. 

Tryk her for at komme ind på Team Danmarks side om mindfulness.

Tryk på dette link for, at høre mindfullness på grønlandsk.

Husk: der er ikke noget rigtigt og forkert i mindfulness. Det er individuelt, hvad du mærker og registrerer og hvilken/hvilke øvelser, der virker bedst for dig. Dette kan ændre sig over tid. Jo mere træning, jo bedre resultater.

FALDGRUBER VED MINDFULNESS

Der er flere klassiske faldgruber ved mindfulnesstræning, som er vigtige at kende.

 • Du falder i søvn
  Mange fortæller, at de falder i søvn under en meditation – og det er faktisk ikke meningen. Intentionen er at sidde vågent og opmærksomt med en afslappet krop, og det tager tid at lære.

  Øvelsen Bodyscan (lang version) under Øvelser med fokus på kroppen og vejrtrækningen kan dog anvendes til at falde i søvn på, da det netop er en øvelse til søvnmeditation.
 • Resultatet udebliver
  Hvis du normalt er meget resultatorienteret, så se om du kan give slip på det, når du mediterer. Prøv at lave en aftale med dig selv om at meditere hver dag over fx en 4-ugers periode. Derefter kan du mærke, om du har fået en virkning af din indsats.
 • Vurdering af din meditation
  Mange har en tendens til at holde op med at meditere, når de fx ikke kan koncentrere sig og stempler meditationen som en dårlig meditation. Men der findes principielt kun gode meditationer, da meningen er at registrere og undersøge hvad der sker nu-og-her.

Materialet er udviklet af  

Scroll to Top